Fală goală, traistă ușoară!

Și, cum v-ați sărbătorit independența? Ați mers, frumușel, cu mic și mare în PMAN, v-ați îmbrăcat copiii în straie de sărbătoare și ați dansat de fericire! Mă întreb, oare atât de independenți vă simțiți de participați la un eveniment fals, organizarea căruia a costat bani grei? Mă mai întreb, cine dintre voi s-a gândit, ieri, măcar pe o secundă, la copiii care vor merge la școală și nu au ce îmbrăca? Cine dintre voi s-a gândit la bătrânii care stau cu mâinile întinse și cer un călcâi de pâine? Cine dintre voi s-a gândit la puținii medicii care au rămas să lupte în linia întâi? Cine dintre voi s-a gândit la copiii și nepoții medicilor care au rămas fără părinți/bunici din cauza nepăsării voastre? Cine dintre voi s-a gândit că după independența falsă va crește cifra bolnavilor de Covid?

Pentru voi, ieri, a fost zi de sărbătoare, însă pentru mine a fost o zi de revoltă, o zi în care mi-am pus zeci de întrebări, o zi în care m-am gândit la copiii mâhniți care tânjesc după o acadea, la bătrânii care trăiesc de pe-o zi pe alta, la medicii obosiți, la oamenii de artă care stau într-un con de umbră, care trăiesc la limita sărăciei și care ajung să-și pună capăt zilelor!

Dacă organiza Dodon evenimentul de ieri, îi săreați cu toții în cap, inclusiv și jurnaliștii, și influencerii, cu toții era să-i cereți socoteală pentru suma cheltuită de Ziua Independenței, de faptul că e pandemie și că lipsa măștii de protecție a fost la ordinea zilei! Nu v-ați gândit pentru o secundă, câte suflete se puteau bucura de banii care au fost alocați independenței false? Da! E falsă! Pentru că, la naiba, tancurile rusești sunt încă pe teritoriul R.Moldova! Pentru că în Articolul 13 din Constituția R. Moldova scrie că „limba de stat a Republicii Moldova este limba moldovenească”, dar nu limba română!

Voi sărbători Ziua Independenței atunci când voi vedea o Moldovă ca afară! Atunci când tinerii nu-și vor dori să plece din țară! Atunci când limba română se va simți, în sfârșit, la ea acasă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.