Cealaltă Basarabie // Moldoveanca cu ochi albaștri de la Hollywood

La doar 21 de ani, actrița Vera Zadoinov pășește cu pași mici, dar siguri spre celebritate. Părinții ei fiind avocați, credeau că fiica lor le va călca pe urme, însă de mică, aceasta se vedea realizată în lumea filmului. Astăzi se bucură de reușite frumoase și muncește mult pentru a-și îndeplini visul: cel de a-și face un loc în rândul actorilor de la Hollywood.
Cât timp s-a aflat în R. Moldova, Vera a jucat în două filme ale îndrăgitului regizor Valeriu Jereghi, „Ocupația” și „Milika”, a dansat alături de Teodor Rădulescu și în alte două trupe renumite, iar în timpul liber practica hipismul.
De la vârsta de 17 ani locuiește în Los Angeles, oraș în care a studiat actoria și a început să culeagă primele roade râvnite.
În urma unui casting, actrița cu ochi albaștri a primit rolul principal în filmul „The Dancing Class”, produs de compania americană ,,Warner Bros”, una dintre cele mai cunoscute companii americane specializate în producerea de filme și show-uri de televiziune. A jucat în mai multe scurtmetraje, printre care se numără și „The Crazy Between Us”.
S-a filmat în videoclipurile a patru artiști de talie internațională, iar în urmă cu doi ani a colaborat cu băieții de la Carla’s Dreams, devenind protagonista clipului „Lacrimi și pumni în pereți”.
Și asta nu e tot! Basarabeanca noastră a apărut în spoturile publicitare ale unor companii prestigioase din America.

Vera Zadoinov s-a născut în or. Bălți, iar pe când avea patru ani, părinții săi, avocații Violeta și Roman Zadoinov, au decis să se mute cu traiul la Chișinău. A avut parte de o copilărie frumoasă de care își aduce aminte cu melancolie. Partenera ei de joacă a fost sora sa mai mică, Nelly, care acum are 13 ani.
De mică îi plăcea tot ce era legat de artă: timp de opt ani s-a ocupat cu desenul, iar timp de patru ani a practicat dansul. La vârsta de 16 ani a început să facă muzică și actorie, iar în timpul liber îi plăcea să facă hipism.
„La 17 ani am aflat că ne mutăm în America și uite așa am lăsat totul”, își începe povestea Vera Zadoinov.

Părinții, un exemplu pentru ea

A moștenit ambiția de la părinți care obișnuiesc în weekend să citească și să învețe ceva nou.
„În zilele de odihnă, prietenii mei de la școală mergeau la petreceri, în parcuri, însă eu alegeam să stau acasă. Îmi plăcea să-mi urmăresc părinții cum citesc, studiază și lucrează. Au fost și sunt un exemplu foarte bun pentru mine. De la ei am învățat că trebuie să muncesc mult și să fiu ambițioasă în tot ce mi-am propus.
Țin minte că la vârsta de 14 ani, în timpul unei discuții, bunicii mi-au zis că părinții mei deja au creat un drum pentru mine și că acum tot ce trebuie să fac e să merg pe el. Adică să fiu avocat! Nu știu de ce, însă nu-mi place această profesie. Vreau să devin actriță!”, îmi povestește Vera.
Când și-a anunțat părinții că vrea să-și croiască un drum în lumea filmului, aceasta nu a fost luată în serios. Cei care i-au dat viață, credeau că e vorba de un hobby și că în timp fiica lor își va schimba viziunea.
„Au o frică deoarece actoria nu este o profesie stabilă, însă asta vreau să fac. Mama mă susține cel mai mult, iar tata crede că o să-mi schimb părerea”, adaugă ea.

A jucat în două filme ale lui Valeriu Jereghi

Pe când avea 13 ani, Vera Zadoinov a participat la castingul pentru filmul „Ocupația”, regizat de Valeriu Jereghi. L-a trecut cu brio, iar peste ceva vreme s-a filmat și în „Milika”.
Îi plăcea tot ce era legat de artă, iar cât timp s-a aflat în R. Moldova a practicat și dansul. A mers la diferite concursuri și a avut spectacole, dansând alături de Teodor Rădulescu, iar mai apoi a făcut parte din trupa Just Friends și Black & White.
În urmă cu patru ani, părinții ei au decis să emigreze în America. „Au făcut acest pas pentru un viitor mai bun și pentru o experiență nou, iar eu îmi doream acest lucru mai mult pentru a-mi face o carieră în lumea cinematografiei americane”, adaugă tânăra actriță cu ochi albaștri.

Lecții de actorie de la Ivana Chubbuck, profesoara lui Brad Pitt

Vera s-a stabilit în Los Angeles, s-a înscris la o Universitate de acolo unde a studiat actoria, iar între timp a urmat șase cursuri de actorie. Basarabeanca noastră a ajuns să învețe și de la Ivana Chubbuck, antrenoarea americană de actorie, cea care a fost profesoara lui Jim Carrey și Brad Pitt.
„Am mers la castinguri și până a începe universitatea, însă în timpul studiilor mi-am luat un agent și un manager. Așa am ajuns să mă filmez în spoturi publicitare pentru companii importante, dar și în videoclipuri. M-am filmat și în clipul băieților de la Carla’s Dreams. Este vorba de „Lacrimi și pumni în pereți”.
De asemenea, în urma unui casting, am primit rolul principal în scurtmetrajul „The Dancing Class”. M-a ajutat să obțin rolul și faptul că știam să dansez. Cu acest film am participal la mai multe festivaluri, iar anul trecut, la unul din ele, am luat premiul pentru cel mai bun actor. Au urmat și alte scurtmetraje, iar unul din ele este „The Crazy Between Us”.
După ce am finisat universitatea, mă dedic în totalitate actoriei. Merg la cât mai multe castinguri și la diferite cursuri de actorie. Am renunțat la echipa cu care colaboram și care se ocupa de mine, și mi-am luat un manager foarte bun.
Acum sunt în vizită la părinți care s-au stabilit în Sacramento, însă urmează să revin în Los Angeles”, îmi povestește Vera Zadoinov.

Se vede jucând alături de Sebastian Stan

Pentru că și-a pus drept scop ca să-și clădească o carieră în lumea cinematografiei americane, muncește mult pentru că vrea cu orice preț să-și atingă scopul. „Vreau să-mi găsesc un loc printre actorii de aici”, adaugă ea.
De multe ori s-a gândit la faptul de a-și încerca norocul în lumea filmului din România, însă pentru că ia luat ceva timp ca să înțeleagă cu ce se mănâncă cinematografia americană, ezită să facă acest pas. În schimb, la momentul de față, actrița noastră îi urmărește activitatea lui Sebastian Stan, un actor american de origine română, cunoscut pentru rolul său, ca Soldatul iernii, în Universul Cinematic Marvel.
„Mă văd jucând alături de el, iar în această clipă pot spune că este actorul meu preferat”, îmi zice basarabeanca.

„Visul american costă”

În următorii cinci ani se vede locuind în Los Angeles și îl clasează drept locul potrivit pentru a se dezvolta.
Recunoaște că este un oraș destul de scump, însă o încântă oamenii despre care mi-a zis că sunt destul de simpli și deschiși.
„Visul american costă și nu costă deloc puțin. Ca să-mi achit chiria și ca să mă pot întreține, am diferite joburi. Până acum am lucrat și la un studio pe yoga, în calitate de recepționistă. Mai apoi chelneriță la un restaurnat armenesc, dar și la un chiosc de telefoane. De asemenea, am făcut și livări de mâncare. În Los Angeles este greu să îți găsești și un job simplu deoarece competiția este una destul de mare”, îmi mai povestește Vera Zadoinov.

„În Los Angeles pilele nu-și au locul”

Până a emigra în America, actrița voia să plece în Franța deoarece nu se vedea profesând acasă. Motivul este unul cât se poate de simplu: „din cauza cumătrismului și faptul că contează cu cine ești prieten!”
„Pe când în Los Angeles pilele nu-și au locul! Moldova ar avea un viitor foarte bun deoarece este plină de oameni talentați, însă majoritatea aleg să plece peste hotare. În America, dacă muncești mult, vezi și rezultatul, pe când acasă oricât nu ai lucra, ai senzația că totul stă pe locul. Asta în cazul în care nu începi să te lingușești pe lângă oamenii potriviți”, consideră actrița.

Vrea să realizeze un film despre și în Moldova

Unul din visele Verei Zadoinov este acela de a realiza un film despre și în Moldova, și speră să și-l realizeze în următorii ani.
La sfârșitul discuției noastre, frumoasa moldoveancă mi-a zis că revenirea sa în Los Angeles va fi alături de Leon, câinele ei de rasă Samoyed care i-a fost dăruit de către părinți. Iar în R. Moldova va reveni doar pentru a-și vedea bunicii deoarece în afară de ei nu o așteaptă nimeni.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.