Valentin Frunză vorbeşte despre nunta cu Violeta Scorpan-Frunză!

Valentin Frunză a renunţat la statutul de burlac! Designerul de încălţăminte şi aleasa inimii sale, Violeta, au spus cel mai important „Da” din viaţa lor. Nunta a avut loc în afara oraşului, iar din meniu nu au lipsit mâncărurile fine, dar şi cele tradiționale.

Clipe emoţionante pentru unul din cei mai râvniţi burlaci din R. Moldova. Valentin Frunză, unul din cei mai apreciaţi meşteri pantofari din R. Moldova, s-a însurat cu iubita lui, Violeta. După ce au spus „Da” în faţa ofiţerului stării civile şi s-au cununat religios, cei doi au organizat o petrecere de nuntă, la care au participat în jur de 60 de oameni.
Contactat, proaspătul însurăţel mi-a declarat că pe „stăpâna inimii sale” a cunoscut-o acum un an, prin intermediul reţelelor de socializare. Pe atunci, Violeta, economistă de profesie, lucra în Emiratele Arabe Unite, însă Valentin Frunză a convins-o să revină acasă.
Cei doi şi-au ţinut relaţia departe de ochii curioşilor şi ai mass-mediei, iar cel mai important eveniment din viaţa lor l-au organizat fără mare tam-tam.
„Nu sunt genul de persoană care să-şi ţină viaţa personală la vedere, însă despre pantofii mei pot să vorbesc la nesfârşit. Cum nu am trâmbițat atunci când am cerut-o în căsătorie pe Violeta, acelaşi lucru am decis să-l fac şi când ne-am căsătorit”, îmi spune creatorul de pantofi.

„M-a cucerit prin inteligența şi frumusețea sa”

Cu toate acestea, ne-a reuşit să-l descoasem şi ne-am convins de faptul că dacă există iubire, voinţă şi încredere, relaţiile la distanţă pot exista.
„Prima noastră întâlnire a fost una banală, după care ne-am dat întâlnire în timpul unei scurte vizite pe care Violeta o avea la Chişinău. Ne-am întâlnit trei zile, după care ea a plecat pentru ca, timp de un an, să ne sunăm şi să ne vedem doar pe skype. Am convins-o să revină acasă, iar acum lucrează aici. Din start, Violeta m-a cucerit prin frumusețea şi inteligența de care a dat dovadă, ca ulterior, să-mi placă totul la ea.
Nunta a decurs mai presus decât ne-am fi dorit noi. Eram stresaţi, panicaţi căci ne doream ca totul să decurgă bine, iar invitaţii noştri să se simtă bine. Şi aşa a fost, după spusele lor”, mi-a declarat Valentin Frunză.

I-a creat pantofii de mireasă

Evenimentul a avut loc la Pensiunea Satul Moldovenesc, iar cununia civilă şi cea religioasă, au avut loc în aceeași zi.
Naşi le-au fost Dan şi Carmen, un cuplu superb din Galaţi: „Pe nășelul l-am cunoscut cu mulţi ani în urmă, în Belgia. Atunci mi-a spus că mă va năşi şi s-a ţinut de cuvânt. A fost o plăcere să-l primesc la Chişinău, unde nu a fost niciodată”.
După cum era de aşteptat, atât pantofii lui Valentin, cât şi cei ai Violetei, pe care i-au purtat în ziua nunţii, au fost creaţi de faimosul designer.
„Deosebiţi sunt cei ai soţiei căci până acum n-am mai creat aşa ceva. La ambele perechi am muncit mult, însă ai mei mi-au răpit cel mai mult timp: două săptămâni”, susţine designerul.

„Am făcut piaţă şi în ziua nunţii”

Meniul de la nuntă combina bucatele tradiţionale moldoveneşti cu cele fine, cum ar fi prosciutto cu pepene galben, o reţetă italiană de aperitiv.
„Au fost roşii, brânză, multă verdeaţă şi fructe. De asemenea, am avut şi plăcinte cu brânză, cartofi şi varză, făcute de bucătărese iscusite din satul Hârtopul Mare.
Am avut şi legume cu carne de pui la grătar, frigărui. Cumpărăturile au fost făcute de mine, cu o zi înainte de nuntă, unele chiar în ziua cea mare, de la Piaţa Centrală, direct de la cei mai buni producători autohtoni”, povesteşte Valentin Frunză.

Şi-au amânat luna de miere

Deşi nu le-a impus invitaţilor un dress cod, designerul a avut doar o rugăminte: ca cei care poartă pantofi creaţi de el să vină încălţaţi în ei. „Am făcut şi o poză colectivă”, precizează meşterul.
Valentin ne-a mărturisit că se înţelege de minune cu părinţii soţiei sale.
„La noi nu există mamă-soacră ori tată-socru, ci mama şi tata. Şi Violeta se împacă foarte bine cu părinţii mei. Suntem o familie mare, unde domină înţelegerea şi armonia”, îmi mai spune meşterul pantofar.
Violeta şi Valentin Frunză au fost nevoiţi să-şi amâne luna de miere pentru luna ianuarie şi asta deoarece nunta a coincis cu deschiderea magazinului designerului de încălţăminte, acesta fiind implicat într-un proces continuu de muncă.

P.S. Interviu realizat în anul 2014

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.