„Cu cât îmbătrânesc, cu atât mi-e lumea mai dragă!”

Recent, Mihai Ciobanu a fost invitat să susțină un spectacol în zona Sucevei, la Dorna Căndrenilor. Artistul și soția sa, Valentina Ciobanu, au fost întâmpinați cu mare fast. Cu acest prilej, faimosul cuplu și-a vizitat și prietenii de peste Prut. Odată întorşi acasă, Mihai Ciobanu mi-a mărturisit impresiile frumoase de care a avut parte el și doamna inimii sale.

Pe lângă faptul că a susținut un spectacol grandios la Dorna Căndrenilor, Mihai Ciobanu a avut și două zile de filmări la un post tv din România. Soții Ciobanu s-au cazat la o pensiune cu un service de nota „10”.
Artistul de muzică populară mi-a mărturisit că-i place foarte mult să susţină concerte peste Prut, dar rareori acceptă să cânte pe la nunți ori cumătrii.
„În unele zone ale României nu am fost niciodată și mă bucur când am ocazia să le descopăr. În august am susţinut trei spectacole, iar weekendul trecut am fost invitat din nou. Și publicul te lasă fără cuvinte, este excepţional! Îi place să asculte mesajul melodiei și cântă împreună cu artistul, pe când la noi ori plâng, ori dansează. Sunt atent și la repertoriu – nu merg cu aceleași melodii de fiecare dată, că-mi este rușine. Mă bucură faptul că publicul este receptiv și învață repede textul noilor piese”, mi-a declarat Mihai Ciobanu.

De câte ori trece Prutul, artistul își aduce aminte de primul spectacol pe care l-a susținut în România. Se întâmpla la începutul anilor ’90, iar invitația venea din partea unei orchestre din Focșani. Atunci Mihai Ciobanu a mers alături de Valentina Cojocaru, iar turneul lor a fost unul de succes. „Era îndată după Revoluție, iar pentru noi, artiştii din Basarabia, era o bucurie enormă că putem să cântăm pe la evenimentele organizate pentru fraţii noştri”, precizează cântărețul.

„M-am simțit onorat”

Mihai Ciobanu spune că în România merge ca acasă. Regretaţii lui bunici îi spuneau adesea că omul cel mai fericit este acela care are în fiecare localitate câte un prieten. Așa că a ținut cont de sfatul lor.
„La Paşcani am nişte prieteni de suflet, care mi-au făcut chiar și viză de reşedință la ei. Am şi o casă, pe un vârf de deal, unde pot să merg oricând. Deşi nu este proprietatea mea, ci a unor prieteni, pot să merg oricând acolo. Acum, când am fost la Suceava, am trecut şi prin Paşcani. Am fost întâmpinat de preot, de primar şi de intelectualitatea din oraş. M-am simţit onorat, nici nu m-am aşteptat la o asemenea surpriză!”, susține cântărețul.
Valentina și Mihai Ciobanu și-ar dori o casă a lor în România, dar deocamdată nu și-o pot permite. Însă sunt fericiţi că au la cine merge și că nu sunt nevoiți să se cazeze la hotel.

Basarabenii din Caucazul de Nord, în straie naționale

Vara aceasta, interpretul de muzică populară a avut parte de o experiență inedită, care s-a întâmplat în Caucazul de Nord, Rusia.
„Sunt fericit la vârsta mea mă simt bine, chiar dacă nepoţii şi copiii sunt departe de mine. Îmi alin dorul cu prietenii de peste Prut şi cu cei de acasă. Şi în Rusia am prieteni buni. Vara aceasta am fost invitat să cânt la o nuntă moldovenească, tocmai în Caucazul de Nord. Ne-am întâlnit cu trei zile înainte de ceremonie pentru a stabili programul, iar în ziua cea mare toți basarabenii au venit îmbrăcaţi în costume naţionale şi cu tricolor la maşini. Erau cinci automobile. I-am întrebat cum de și soțiile lor, care sunt rusoaice, au îmbrăcat portul nostru, însă ele repede au sărit cu vorba și mi-au spus că ele sunt rusculițe, nu rusoaice. M-am bucurat să-i văd pe moldovenii noștri că țin la neam, la tradițiile noastre. Cu cât îmbătrânesc, cu atât îmi este lumea mai dragă”, mai povestește vedeta.

„Îmi este rușine să nu muncesc”

Cu toate că majoritatea artiștilor au așteptat cu nerăbdare vacanța, Mihai Ciobanu nu are timp de așa ceva. Domnia sa ne spune că „odihna” lui, an de an, o constituie spectacolele și munca în studio: „Am avut invitaţii să merg la mare, dar mă plictisesc acolo. La anul, să ajungem cu sănătate, o să mergem în Canada, avem o invitaţie la un spectacol. Atunci îi vom vizita şi pe copiii noştri”.
Până la sărbătorile de iarnă, cântăreţul preconizează să lanseze un CD care se va numi „Tânăr, tinerel eram”, la care colaborează cu mai mulți poeţi din România.
„Îmi este ruşine să nu muncesc. Sper să mă ajute Dumnezeu ca, până la Anul Nou, să înregistrez albumul”, a concluzionat Mihai Ciobanu.

P.S. Interviu realizat în anul 2014

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.