Istoria unei fete

Fata cu chitara pe care am descoperit-o la preselecţia naţională Eurovision 2012 a reuşit timp de patru ani să revoluţioneze lumea muzicii moldoveneşti. A venit cu melodii „altfel” şi bucura publicul cu colaborări frumoase, cum ar fi cea cu Carla’s Dreams, Inna şi Antonia, însă acum un an a decis să ia o pauză. Fără nicio explicaţie, Dara s-a retras din muzică, iar admiratorii melodiilor sale şi-au pus un şir de întrebări despre decizia pe care a luat-o. Aflată la Bucureşti, fata cu chitara mu-a oferit un interviu în care mi-a dezvăluit motivul deciziei sale şi mi-a spus cum a ajuns să semneze un contract cu una dintre cele mai populare case de discuri din România.

Dara, sau mai bine zis- fata cu chitara, a cucerit pentru prima dată publicul de acasă cu melodia „Open Your Eyes”, melodie cu care a concurat la preselecţia naţională Eurovision 2012 şi cu care s-a clasat pe locul trei. Din acel moment, alături de Alla Donţu, cea care i-a fost producătoare până acum un an, impresiona publicul de acasă cu melodiile sale de suflet. Între cele două exista o chimie cum rar întâlneşti în lumea muzicii autohtone, iar fiecare pas pe care-l făceau, aducea roade. Acum un an însă, fata cu chitara a decis să facă o pauză. Nu şi-a anunţat decizia, ci pur şi simplu a dispărut atât din lumea muzicii, cât şi de pe reţelele de socializare.

Biletul de relansare

În urmă cu trei săptămâni, Dara noastră a revenit, însă revenirea sa avea să impresioneze atât la capitolul aspect fizic, cât şi la cel muzical. Biletul său de relansare, de această dată în showbizul românesc, este single-ul „Istoria unei fete”. Vor urma şi alte surprize frumoase din partea interpretei noastre căci a semnat un contract cu Global Records, una din cele mai populare case de discuri din România, din care fac parte şi alţi interpreţi originari din R. Moldova: Carla’s Dreams, The Motans şi Nicoleta Nucă.
„Ce fac? Sunt bine! Acum sunt la Bucureşti, iar pe moment ascult cum cântă păsărelele. Nu s-a întâmplat nimic grav cu mine! Am făcut un pas important pentru mine ca om, ca artist. Pentru că ajunsesem într-un moment în care nu ştiam ce vreau să fac mai departe, am decis să iau o pauză. A urmat un an în care mi-am pus foarte multe întrebări. Întrebări la care a trebuit să răspund rând pe rând. Aşa, după numeroase decizii și alegeri pe care le-am făcut, am ajuns la Bucureşti. În această perioadă am început să scriu și să compun mai mult, iar cu materialul adunat am venit la Global Record. Cei de la casa de producţie au încredere în ce fac, astfel am ajuns să semnăm un contract, iar startul colaborării noastre l-am dat cu ‘Istoria unei fete’”, mi-a declarat fata cu chitara.

Momentul dureros

Motivul care a făcut-o să se întrebe dacă vrea să își continue drumul său aici, în R. Moldova, a fost acela dacă poate să trăiască din muzică acasă?
„Este un moment destul de dureros pentru mine. M-am întrebat: să cânt la evenimente private din care se câștigă mult sau totuși să aleg scena profesionistă?”, mi se confesează ea. Şi, cum era de aşteptat, a ales scena profesionistă!
Despre faptul că nu mai colaborează cu Alla Donţu, Dara ne-a spus că cea care i-a fost producătoare timp de aproape cinci ani, este implicată momentan în alte proiecte. Nu sunt certate şi nici supărate, aşa cum s-a insinuat pe reţelele de socializare, ci pur şi simplu, de comun acord, au decis să meargă pe drumuri diferite.
„Cu Alla am avut și avem o relație specială. Am ajuns amândouă în momentul în care am înţeles că trebuie să schimbăm ceva. Poate să exploatăm muzica din alte perspective, cu alți oameni, lăsând uşi deschise pentru orice altă colaborare de viitor. Oamenii se schimbă, copiii pleacă de acasă, iar Alla și YouBeSC Creative Institute a fost și rămâne a fi casa mea. Am ajuns în momentul în care trebuia să plec, iar decizia a fost luată de comun acord”, îmi spune artista.

Face echipă cu Carla’s Dreams

În Bucureşti se află de trei luni, iar revenirea sa în lumea muzicii a bucurat nu doar auzul, ci şi ochiul. După ce a adoptat un mod de viaţă sănătos, Dara a ajuns la forma fizică pe care şi-o dorea acum trei ani. „Aspectul meu fizic este rezultatul unei munci mai îndelungate. Sport, dans, alimentaţie sănătoasă şi o gândire limpede – acesta este secretul”, susţine carismatica interpretă.
Cei de la Global Records au primit-o călduros și cu mult entuziasm. Startul colaborării lor l-au dat cu single-ul „Istoria unei fete”, despre care ne-a spus că este o melodie ce o reprezintă în totalitate. „Fiecare dintre noi are istoria sa despre un el care a ales să plece, lăsând în urma lui multe întrebări. E şi istoria mea pe care am trăit-o câțiva ani în urmă. Sunt mai multe melodii cu care am venit la casa de producţie, iar în curând ele o să fie lansate. Am posibilitatea să lucrez cu mulți producători şi să experimentez tot felul de direcţii muzicale. Fac echipă cu The Motans, Carla’s Dreams şi Nicoleta Nucă. Ne susţinem reciproc, ceea ce mi se pare minunat”, îmi povesteşte Dara.
Acum se află în perioada de adaptare, munceşte foarte mult, iar Bucureştiul de seară a cucerit-o din prima zi. Are parte de susţinerea părinţilor, iar săptămâna trecută a fost vizitată de către bunica sa care i-a gătit bunătăți pe care Dara le adoră.

P.S. Interviu realizat în anul 2017

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.