Chişinăuianul de la „X Factor” Ucraina

Încă un motiv de mândrie pentru R. Moldova! La un concurs de talente din Ucraina, chişinăuianul Max Fall (23 de ani) a reuşit să ridice sala în picioare şi să primească patru de „Da” din partea membrilor juriului. Tânărul, jurist de profesie, nu are studii muzicale, doar talentul moştenit de la mama sa, care a făcut muzică şi actorie. Revenit acasă, basarabeanul se pregăteşte pentru următoarea etapă a concursului şi se bucură din plin de popularitatea câştigată în urma acestuia.

E chipeş, carismatic, talentat şi foarte modest. Deseori i se spune că seamănă cu actorul şi cântăreţul american Jared Leto, dar această asemănare nici nu-l bucură, nici nu-l întristează pe Max, care preferă să se facă remarcat datorită talentului şi personalităţii sale puternice. Se pare că scopul lui e realizabil, căci zilele trecute, când a participat la concursul de talente „X Factor” din Ucraina, i-a lăsat fără cuvinte atât pe membrii juriului, cât şi pe ceilalţi concurenţi. Nu mai vorbim de faptul că, după evoluţie, s-a ales cu un număr impresionat de fani şi cu multe mesaje venite din Ucraina şi R.Moldova.

Chitara primită cadou i-a schimbat viaţa

De fapt, Max nu are studii muzicale şi nu a luat nici ore de canto, dar muzica l-a atras dintotdeauna ca un magnet. Prietenii, ştiind de această pasiune a lui, i-au dăruit o chitară electrică atunci când a împlinit 18 ani. De atunci a început totul. Anul acesta a decis să participe la preselecţia naţională Eurovision, reuşind să se claseze pe locul 6. Nu ştie dacă va profesa dreptul, însă ştie sigur că de acum încolo vrea să facă muzică.
„Nu am studii în domeniul artei. Am cântat în corul şcolii, mergeam la cercul de actorie, iar la lecţiile de muzică luam doar note bune. Atât. În tinereţe, mama a făcut muzică şi actorie, iar când era însărcinată cu mine, i s-a propus să plece la Moscova, să facă actorie. A refuzat, pentru că a vrut să se dedice familiei, dar eu şi fratele meu, Ilie, care are 14 ani, i-am moştenit talentul. Nu am studii muzicale pentru că părinţii au vrut să am o profesie. Eu am ales Dreptul, facultate pe care am şi absolvit-o, dar după ce am primit în dar chitara, planurile mele s-au schimbat. Mi-am format o trupă, aveam concerte, iar mie-mi plăcea să-mi descopăr vocea. Îmi pare rău că acum nu am timp să cânt la chitară, pentru că prioritarăf a fost mereu vocea”, mi-a declarat Max.

Nu a luat nici ore de canto, însă îşi doreşte un profesor care să-i arate unde mai şchiopătează. Se regăseşte în pop-rock şi rock alternativ. Are şi câteva melodii pe care le cântă la pian, însă aşteaptă ziua potrivită pentru a le face auzite.
„Nici pianul nu l-am studiat. Cânt la auz şi mă bazez doar pe intuiţie. Îmi place să creez, să cânt ceea ce simt. Chiar şi melodia cu care am participat la Eurovision e semnată de mine. Părinţii şi fratele sunt primii mei ascultători, dar şi cei mai înrăiţi critici”, spune tânărul chipeş.

Despre „X Factor”

De patru luni face şi radio. Este DJ, iar noul său job îi place foarte mult. Săptămâna trecută a urcat pe scena de la „X Factor” din Ucraina. A impresionat din start, căci de cum a început să cânte a simţit că publicul e de partea sa. La sfârşitul prestaţiei, membrii juriului i-au dat fără ezitare patru de „Da”, spunându-i că-l aşteaptă şi în etapa următoare.
„Aveam emoţii foarte mari când am ieşit pe scenă. Eram obosit după drum, însă când am văzut în faţa mea patru artişti pe care-i ştiam doar de la televizor, am simţit adrenalina! Ştiam ce pot şi am cântat aşa cum am simţit. Am dat tot ce aveam mai bun, iar emoţiile pe care le trăiam le-am transformat în energie. M-am bucurat foarte mult când sala s-a ridicat în picioare. După ce am evoluat, am mers în camera unde erau toţi ceilalţi participanţi la concurs. Ei urmăriseră pe un monitor prestaţia mea, iar când am intrat au început să aplaude. Şi e plăcut să vezi că eşti susţinut de toată lumea. Eurovision-ul nu mi-a adus feadback-ul de la „X Factor”. Au fost şi atunci mesaje pozitive, însă nu se compară cu ce am văzut acum. Săptămâna aceasta telefonul sună întruna, iar agenda mi-e plină de interviuri şi invitații pe la emisiuni televizate. Şi numărul de prieteni virtuali a crescut semnificativ, iar cele mai multe mesaje, comentarii şi cereri de prietenie sunt de la utilizatori de net din Ucraina.

Părinţii se bucură pentru mine, în ziua când urmăream emisiunea mama chiar sărea în sus de fericire, chiar dacă atunci când eram la şcoală părinţii îmi spuneau mereu că trebuie să am studii superioare, o profesie, iar muzica să fie doar o pasiune. Şcoala am absolvit-o, studii superioare am, iar de când am decis să bat la uşa muzicii simt că am susţinerea lor. Simt că trebuie să arăt tot ce pot pe arena muzicii de acasă, însă aş vrea să devin cunoscut şi peste hotare, mai ales că acolo se ascultă alt gen de muzică decât în Moldova şi, deci, am mai multe şanse să fiu apreciat”, mi-a declarat Max Fall.

Nu-i place când i se spune că seamănă cu Jared Leto

Cât timp s-a aflat în Ucraina, membrii juriului şi cei din staff-ul concursului îi spuneau adesea că seamănă izbitor cu Jared Leto. Ba chiar şi trecătorii îi confundau cu starul american.
„Până şi cei trecuţi de 40 de ani credeau că sunt el. Însă, ca să fiu sincer, nu-mi place când mi se spune că semănăm. Uneori chiar mă irită acest fapt! Vreau să fiu cunoscut şi remarcat ca Max Fall.
Totuşi, trebuie să recunosc că Jared Leto a jucat un rol important în viziunea mea faţă de muzică – e unul din starurile de la care poţi să iei exemplu: nu fumează, nu bea şi duce un mod de viaţă sănătos”, adaugă tânărul DJ.
Acum, Max se pregăteşte pentru următoarea etapă a concursului şi speră să ajungă cât mai departe în bătălia care se va da la „X Factor” Ucraina.

P.S. Interviu realizat în anul 2016

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.